- Sokerointialueeseen kuuluu kulmat, ylähuuli, leuka tai posket.
- Sokerimäärä: herne-puolikas viinirypäle
- Sokerilaatu: Reilu
- Sokerointiaika: 5-10 min/alue
- Asennot:
- Asiakas on selällään.
- Kulmien sokeroinnissa iho kiristetään peukalon ja etu- tai keskisormen väliin. Tarkista kiristysote sekä ennen levitystä, että aina ennen poistoa. Etenkin aikuisen naisen iho voi venyä paljon.
- Ylähuulen sokeroinnissa iho kiristetään peukalon ja etu- tai keskisormen väliin. Tarkista kiristysote sekä ennen levitystä, että aina ennen poistoa.
- Karva kasvaa keskeltä ulospäin ja suupielistä alas. Sokeroi siis ylähuuli neljässä osassa.
- Leuan, kaulan ja kasvojen sivujen sokeroinnissa muista, että asiakkaan pää kääntyy.
Pienimmätkin karvat saat näkyville käyttämällä Lapinniemen Helmen puuteria.
Levitä puuteria ohut kerros pumpulin avulla.
Muista hyvä tukiote levitys sekä repäisy vaiheessa.
Rauhoittava painallus päälle.
Ylähuulen sokerointi vaatii erityistä tarkkuutta tukiotteiden kanssa.
Asiakas voi auttaa kiristämään ihoa kääntämällä huulen hampaiden päälle.
Muistatko “ihon reagointi” oppitunnilla kun kävimme läpi, miksi kasvojen sokerointi vaatii erityistä tarkkuutta?
Kyseessä on bakteeri, joka saattaa aktivoitua kasvojen sokeroinnin jälkeen, on usein Proppionibacterium acnes (nykyiseltä nimeltään Cutibacterium acnes). Tämä bakteeri elää luonnollisesti iholla, erityisesti talirauhasissa, mutta voi aiheuttaa näppyjä tai lievää tulehdusta, jos ihohuokoset tukkeutuvat tai iho ärtyy toimenpiteen jälkeen.
Hyvä hygienia sekä ihon rauhoittaminen ja suojaaminen toimenpiteen jälkeen vöhentävät riskiä merkittävästi.
Tämän vuoksi ei suositella kasvojen sokerointia juuri ennen tärkeää menoa.