3. Unelmasi

Ilmoittaudu kurssille ennen oppitunnin aloittamista.

Unelmasi

Olet varmasti joskus rakentanut unelmakartan. Muistatko millainen siitä tuli? Kauhea homma leikata ja liimata kuvia paperille, liimaa on jokapaikassa ja se alkaa vaan ärsyttää.

Tehdääs tästä mieluisampaa! Ota iso paperi, vihko tai vaikka pahvinpala. Ota esille myös paljon erivärisiä kyniä! Aletaan tekemään yksinkertaisesti unelmakarttaa, Kirjoita paperin keskelle, yläreunaan tai minne vain haluamasi otsikko kuten esimerkiksi. “Unelmani”, “haavekartta” Oma nimesi, tai mitä ikinä tahdot.

Sitten otat haluamasi kynän ja alat laittamaan ylös paperille niitä asioita, joista oot haaveillut, ihan mitä vain (unelmatalo, työ, raha, ystävät, lomamatka, harrastukset, auto, parisuhde, terveys, ulkonäkö, ruuat, unet, mökki, sisustus) vain taivas on rajana!

Käytä kartan tekoon lempivärejäsi, piirrä unelmien viereen niitä kuvaava symboli, liimaa halutessasi kuvia, ja koristele kartta sinun näköiseksi.

Sijoita valmis kartta johonkin, mistä näet sen tasasin väliajoin, esim. vaatekaapin oven sisäpuolelle tai jääkaapin oveen. Se että näet kartan silloin tällöin, aiheuttaa sen että alitajuntaisesti mietit unelmiasi ja sen vuoksi myös alat huomaamattasi kulkemaan niitä kohti.

Kun tein oman unelmakarttani, se selvensi konkreettisesti ne mulle hankalat ajatukset “mitä MINÄ haluan”. En ole edes uskaltanut ennen ajatella että voisin haluta jotain vaan mulle. Sain kartan valmiiksi ja laitoin sen työpöydälleni muistuttamaan mitkä asiat on mun omia haaveitani. Kuten arvata saattaa sehän hävisi siitä aikojen saatossa ja vähän unohtuikin.

Ostimme mieheni kanssa talon ja tuli muutto. Kun purin tavaroitani uuteen asuntoon, löytyikin laatikosta tämä tekemäni kartta. Luin sitä ja huomasin että olin kuvaillut siihen täysin sen talon, mihin olimme juuri muuttaneet. Olin siis tiedostamattani saavuttanut tämän unelmani! Lisäksi listassa oli mm. Arkityö, yrittäjyys, tupakoinnin lopetus ja tadaa, tässä sitä ollaan. Savuttomana yrittäjänä ja arkityöntekijänä! Alitajunnalla on mieletön voima, se pitää vaan osata valjastaa. Ja unelmakarttaa tehdessä väkisin pohtii niitä omia haluja ja unelmia.